Chili en allsidig krydda

Chili anses vara en av de bästa kryddorna som används i köket. Chili används i matlagning, pickles och chutney. Förutom att du lägger en skarp kick till sina rätter, är hälsofördelarna med chili oändliga.

Dessutom införlivar färska chili peppar i dina måltider. För att nå det hälsosamma målet att öka mängden grönsaker som din diet består av. När du har läst mer djupgående information. Om hur du äter den här utsökta maten kan få en positiv inverkan på ditt välbefinnande.

Chili Peppers finns i hundratals olika sorter, alla med en unik smak, färg, form och värmefaktor. Generellt sett är ju hetare peppar, ju mer capsaicin innehåller den.

Här är några positiva effekter av att konsumera chili.

Kardiovaskulära fördelar

Röda chili peppar, som cayenne, har visat sig minska blodkolesterol, triglyceridnivåer och blodplättsaggregering. Samtidigt som kroppens förmåga att upplösa fibrin, ett ämne som är integrerat i blodproppsformen, ökar. Kulturer där varm peppar används generellt har en mycket lägre frekvens av hjärtinfarkt, stroke och lungemboli.

University of Cincinnati har undersökt att chili på grund av närvaron av capsaicin sänker blodtrycket och minskar kolesterolhalten. Det förhindrar också arterioloskleros.

Chili peppar begränsar och reducerar
kroppsinflammationer

Capsaicin verkar vara ett slags universalmedel i förhållande till människokroppen. Som stöder och bibehåller hälsan hos nästan alla våra större system. Det har visat sig vara en kraftfull antiinflammatorisk, som faktiskt hämmar verkan av vissa peptider i kroppen. Som orsakar irritation och svullnad. Smärta, som artrit, huvudvärk, sinustryck och muskel- och ledvärk, orsakas oftast av inflammatoriska reaktioner. Som din kropp producerar i ett försök att dämpa inflammationen. Capsaicin kan lugna detta svar, vilket leder till minskad smärta och symtom som gemensam svullnad, styvhet och rodnad.

Chili en möjlig förebyggare mot cancer

Kanske är en av de mest fascinerande upptäckterna kring hälsofördelarna med chili. Den insikten att deras kraftfulla antioxidanter och capsaicin verkar ha en positiv effekt på cancer. Vissa studier har visat att konsumtionen av chili faktiskt kan reducera. Och minska förekomsten av vissa cancerceller, såsom prostatacancer och koloncancer. Dessutom hjälper den höga antioxidantrika näringsprofilen din kropp. Att skydda sig mot fria radikaler, molekyler som har degenerativa och skadliga effekter i människokroppen. De stimulerande och antiinflammatoriska egenskaperna hos capsaicin hjälper till att motverka cancerbildande samtidigt som immunsystemet stabiliseras.

Ger smärtlindring

En aktuell form av capsaicin är en erkänd behandling för smärtor som artros. Och kan också bidra till att lindra smärta från långvarig nervskada orsakad av diabetes så kallad diabetisk neuropati. Capsaicin är känt att hämma substans P, en neuropeptid som är huvudsändaren av smärta till hjärnan. Ämne P kan orsaka svullnad av nervfibrer, vilket kan leda till huvudvärk och sinus symptom. Studier har funnit att capsaicin både lindrar och förhindrar klusterhuvudvärk, migrän huvudvärk och sinushuvudvärk.

En mångsidig krydda

Även att lägga till en liten mängd chili i din kost. Kan orsaka en gradvis men dramatisk förbättring av ditt hälsotillstånd. Experimentera med mjuka chili till att börja med. Och prova starkare typer när du börjar acklimatisera till det vanliga tillsatsen av krydda i dina måltider.